Mléčná hmota:150g sušeného polotučného mléka, 270g moučkového cukru, 30g 100 % ztuženého tuku, 50g medu, 1 lžička rumu, necelá lžička mandlového aróma, 2 lžíce vody
Postup: mouku a cukr prosejeme, ztužený tuk roztopíme, všechny suroviny smícháme a ručně vypracujeme těsto.Je-li příliš tuhé velmi opatrně přidáme trochu vody.
Trvanlivost hmoty je podle trvanlivosti sušeného mléka.Skladujeme zabalenou v mikrotenovém sáčku v lednici.
Těsto: 6 vajec, 24 dkg cukru krupice, 24 dkg mouky dvou druhů (12 hladké a 12 polohrubé), 3,5 pol. lžíce oleje, 2,5 lžíce vlažné vody, špetku soli
Postup: vyšleháme bílky se špetkou soli, až zhoustne přidáme cukr, pak žloutky a stále mícháme, pak olej , vodu, vymícháme. Pak ručně vmícháme mouku. Těsto vylijeme do formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Krém: 125 g cukru krupice, 500 ml mléka, 2 vanilkové pudingy, 1 žloutek, vanilkový cukr, 125 g másla
Postup: V troše mléka rozšleháme žloutek a pudingové prášky a uvaříme ve zbylém mléce.Vmícháme cukr a pak máslo.
Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat