Těsto: 300g hl. mouky, 1 kypřící pr. do pečiva, 300g mouč. cukru, 1 vanilk. cukr, 2 vejce, 60g rozpušť. másla, 165g podmáslí (kefíru)
Postup: Mouku a pr. do peč. prosejeme do mísy, přidáme cukr, vanilk. cukr, vejce, máslo a podmáslí (nebo kefír).Ručním šlehačem vyšleháme.Těsto dáme péct na plech (30x40) na 180 °C asi 20 minut.
Krém: 500g tvarohu, 1 vanilk. cukr, 1-2 pol.l žíce moučk. cukru, 3 plátky plátkové želatiny (nebo odpovídající množství želatiny práškové), 150 ml mléka na namočení želatiny
Postup: Tvaroh, vanilk. cukr, a cukr promícháme, na mírném ohni rozpustíme želatinu, metličkou do ní vmícháme pomalu tvaroh a pořádně promícháme. Krém natřeme na vychladlý korpus, ozdobíme ovocem a dáme do lednice ztuhnout.
Na ozdobu: 1 000g míchaného ovoce v konzervě -necháme odkapat (třeba ovocný kokteil a jahody), 2 dort želé čiré dr. Oetker, 500 ml tekutiny (šťávy z kompotu doplněné vodou), cukr podle chuti
Želé připravíme podle návodu na obalu. Nalijeme na ztuhlou buchtu a dáme do lednice ztuhnout asi na 4 hodiny.
Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat