úterý 25. května 2010

Kuře na ananasu.

r
j

Suroviny: 1 kg kuřecího masa, 1/2 šálku nakrájené cibule, 1/4 šálku kostiček stonkového celeru, 1 červená kapie, 1 šálek komp. ananasu, 1/4 šálku pomerančové šťávy, 2 lžíce sojové omáčky, 1/8 lžičky mletého hřebíčku, stejné množství mletého zázvoru a skořice, 1 šálek rýže, 2 lžíce strouhaného kokosu, 1-2 šálky drůbežího vývaru, sůl, pepř podle chuti.

Postup: Kousky masa, cibuli, kostičky kapie a celeru zalijeme marinádou z ananasového kompotu, pomeranč. šťávy, soj. omáčky a koření. Necháme přes noc uležet v lednici. Do zapékací mísy dáme rýži smíchanou s kokosem, zalijeme ji vývarem a marinádou z kuřete a promícháme. Na povrch rozložíme kousky kuřete a upečeme.
Tohle je fakt dobrota ! Akorát jsem nikdy neměla ten stonkový celer, takže nevím jaké to je s ním. Ale nikdy nám nechyběl, vždycky si moc pochutnáme.

Dobrou chuť.
gif

Žádné komentáře:

Okomentovat

Skřítci z pěnovky